Ideja gibanja

Globoko v sebi čutim, da smo pred vstopom v novo civilizacijo. Sem del globalnega gibanja brez imena, brez voditelja, brez koordiniranega delovanja. To gibanje prihaja globoko iz nas. Vse več nas je, ki ga čutimo, zaznavamo, se odzivamo notranjemu klicu. Vemo, da je čas dozorel, da zaživimo drugače. Bolj povezani z živim svetom okoli nas. Bolj v ravnotežju s Planetom, z Vesoljem, z nami samimi in s soljudmi.

Tukaj delim z vami svoj pogled na zakaj in kako bi se nova civilizacija lahko organizirala, kaj bi bile njene prioritete in kaj njena temeljna bit. Povsem se zavedam svojih omejitev in ponižno upam, da bo moj pogled lahko sprožil širšo globalno razpravo. Rada bi se zahvalila vsem navdihujočim ljudem, ki sem jih že imela čast spoznati v svojem dosedanjem življenju ali prebirati njihova dela, saj so vsi prispevali k temu, kar je zdaj pred vami.

Čutim, da ima nova civilizacija jasno poslanstvo: najprej, da ustvarja naš planet s temeljnim bogastvom biološke raznolikosti, kot eko-območje Vesolja. Nadalje, da se z uporabo tehnologije, na krilih radovednosti in z navdihom človeške veličine naseli v Vesolju.

Poglavitna sprememba pri organiziranju Ekocivilizacije bo naše globoko razumevanje, da smo del skupnega prostora, ki si ga delimo znotraj skupne zavesti. Posledično so strukture osnovane na sistemih in v obliki mrež, ki negujejo družbo katere bistvo so odnosi. Koncept tekmovalnosti se umika in daje prostor neskončnemu sodelovanju, kjer je edino načelo to, da se sodelovanje nikoli ne konča.

Koledar dogodkov

Več