Ideja gibanja

Globoko v sebi čutim, da smo pred vstopom v novo civilizacijo. Sem del globalnega gibanja brez imena, brez voditelja, brez koordiniranega delovanja. To gibanje prihaja globoko iz nas. Vse več nas je, ki ga čutimo, zaznavamo, se odzivamo notranjemu klicu. Vemo, da je čas dozorel, da zaživimo drugače. Bolj povezani z živim svetom okoli nas. Bolj v ravnotežju s Planetom, z Vesoljem, z nami samimi in s soljudmi.

Tukaj delim z vami svoj pogled na zakaj in kako bi se nova civilizacija lahko organizirala, kaj bi bile njene prioritete in kaj njena temeljna bit. Povsem se zavedam svojih omejitev in ponižno upam, da bo moj pogled lahko sprožil širšo globalno razpravo. Rada bi se zahvalila vsem navdihujočim ljudem, ki sem jih že imela čast spoznati v svojem dosedanjem življenju ali prebirati njihova dela, saj so vsi prispevali k temu, kar je zdaj pred vami.

Čutim, da ima nova civilizacija jasno poslanstvo: najprej, da ustvarja naš planet s temeljnim bogastvom biološke raznolikosti, kot eko-območje Vesolja. Nadalje, da se z uporabo tehnologije, na krilih radovednosti in z navdihom človeške veličine naseli v Vesolju.

Poglavitna sprememba pri organiziranju Ekocivilizacije bo naše globoko razumevanje, da smo del skupnega prostora, ki si ga delimo znotraj skupne zavesti. Posledično so strukture osnovane na sistemih in v obliki mrež, ki negujejo družbo katere bistvo so odnosi. Koncept tekmovalnosti se umika in daje prostor neskončnemu sodelovanju, kjer je edino načelo to, da se sodelovanje nikoli ne konča.

Koledar dogodkov

Connectathon – Ancient Future Wisdom: The Rites of Passages

Connectathon – Ancient Future Wisdom: The Rites of Passages

Connectathon je srečanje vseh nas z vsega sveta, da v 24 urah proslavimo našo človečnost in pogledamo, kam želimo, da nas popelje. Tukaj delimo vse, kar je pomembno za naš skupni uspeh, in vse, kar potrebuje tkanje modrosti. Samo tako lahko vzpostavimo novo kulturo življenja.
Od leta 2022 združujemo mislece, voditelje, preživele, vztrajne tkalce znanja in 24 ur skupaj govorimo o noči in dnevu, temi in svetlobi, negativnem in pozitivnem, prednostih in slabostih vseh argumentov.

Argumenti, ki razkrijejo poti, gradijo brezmejno sodelovanje, nam dajejo prostor, da skupaj izpostavimo kontroverzno in konstruktivno, da lahko najdemo vse, kar je potrebno, da postanemo najboljša verzija sebe.

Find out more »
22 september 2023
Year Of Water 2023: Water, Art & Culture

Year Of Water 2023: Water, Art & Culture

»Skupaj vemo kako« Vodena srečanja so namenjena poglobljenim uvidom in […]

Find out more »
27 september 2023
Year Of Water 2023: The Role of Water in Rituals, Festivals

Year Of Water 2023: The Role of Water in Rituals, Festivals

»Skupaj vemo kako« Vodena srečanja so namenjena poglobljenim uvidom in […]

Find out more »
25 oktober 2023
Več